ES POSA EN MARXA EL “TIQUET RURAL”

abril 25, 2024
Posted in TIQUET RURAL
abril 25, 2024 leaderdelcamp

Avui, 25 d’abril, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha publicat la primera convocatòria del “Tiquet Rural”.

 El “Tiquet Rural” és un nou ajut impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural destinat a la creació i/o adquisició de microempreses en traspàs dedicades a una activitat econòmica no agrària. Amb aquesta nova eina es busca fomentar la creació de nous projectes al món rural i incentivar el relleu en aquelles empreses que es troben en una situació de traspàs.

Hi poden accedir totes aquelles persones interessades en crear una nova microempresa o  bé que n’adquireixin una en traspàs; així com també persones jurídiques i cooperatives no agràries interessades en impulsar un nou negoci o agafar el relleu d’una empresa ja en funcionament. Els sol·licitants d’aquest ajut es comprometen a mantenir l’activitat empresarial durant un mínim de cinc anys, a comptar des del pagament de l’ajut.

El “Tiquet Rural” consisteix en un import a tant alçat determinat per cobrir les despeses mínimes i l’actiu circulant requerit a una empresa per a la seva posada en funcionament o traspàs d’activitat. Un recolzament econòmic que pot arribar als 35.000 € i que no està vinculat a la realització de cap inversió.

La gestió del “Tiquet Rural” es realitzarà mitjançant els 11 Grups d’Acció Local Leader del territori, encarregats del desplegament d’aquesta nova eina al territori; i es podrà sol·licitar en tots aquells pobles que estan dins la zona Leader 2014-2022, arribant així a més de 500 municipis i al 70 % del territori català.

El  “Tiquet Rural” és incompatible amb qualsevol altre ajut destinat a la creació d’empreses, però compatible amb les convocatòries d’ajuts LEADER vinculades a projectes d’inversió.

 

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp ha creat un espai digital propi per a l’ajut, dins de la seva pàgina web, on es poden consultar les característiques més destacades.

 

L’Agenda Rural de Catalunya

Amb el “Tiquet Rural” es crea un nou servei de suport als i les emprenedores dels territoris  rurals més enllà dels ja existents al sector primari. Un nou recurs per a la creació i consolidació de noves empreses a les zones rurals del país que fa tangible una de les accions definides al repte 6 de l’Agenda Rural de Catalunya -Innovació dinamització econòmica i social. Concretament dona resposta l’acció nº789: Oferir subvencions i avantatges fiscals a noves empreses i emprenedors del món rural. Obrir els ajuts a tots els sectors, no només els vinculats al sector primari.

Aquests ajuts repliquen, a la vegada que adapten al territori català, el projecte “Ticket Rural” impulsat per la Red Asturiana de Desarrollo Rural-READER.  Una iniciativa que està en funcionament des de l’any 2016 i que ha tingut una gran acollida i repercussió al territori rural asturià.

 

Bases de la convocatòria:

https://dogc.gencat.cat/ca/document-del-dogc/?documentId=981530

Convocatòria:

https://dogc.gencat.cat/ca/document-del-dogc/?documentId=984188

Territori LEADER:

https://www.desenvolupamentrural.cat/larca-i-gals/grups-daccio-local

, , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades