setembre 21, 2020 LeaderDelCamp

El proper dissabte 26 de setembre, Santa Coloma de Queralt acollirà una jornada de coneixement sobre la pedra en sec, la seva tècnica i la seva utilització mil·lenaria com a estratègia d’adaptació i d’aprofitament del medi. El professor de la Universitat Rovira i Virgili, Sergio Coll, serà qui dirigirà la sessió, fent una primera intervenció teòrica sobre la tècnica i les seves principals característiques. Seguidament, s’efectuarà una mostra de construcció d’un mur de pedra en sec, on el públic assistent podrà veure de quina forma es construïa aquest tipus d’estructura, tan important per al guany de terrenys de cultiu, com per la conservació d’espais útils agraris enfront l’erosió.

Aquesta acció es desenvolupa gràcies a la participació del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp al projecte Col·labora pel Paisatge, que rep el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i del Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural, LEADER. Val a dir que aquest projecte recentment va presentar als mitjans la Setmana de la Pedra Seca, una iniciativa que vol promoure activitats arreu del territori que fiquin en valor aquestes estructures. La realització d’aquesta setmana s’ha fixat durant la darrera de novembre, on el nostre grup d’acció hi participarà amb una activitat de dinamització a la zona del Priorat.

Deixa un comentari

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades