setembre 30, 2020 LeaderDelCamp

Durant aquests dies, els projectes que des del grup d’acció local Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp gestiona, s’estan realitzant amb activitats de sensibilització en àmbits diversos, com ara els entorns de pedra seca o les potencialitats del coworking per als municipis rurals.

En el primer cas, la localitat de Santa Coloma de Queralt va acollir una matinal teòrico-pràctica sobre la tècnica de la pedra en sec aplicada a la construcció de murs de pedra i a la configuració de pous de gel. El professor de la URV, Sergio Coll va ser l’encarregat de dirigir la jornada, gràcies a la col·laboració en la pràctica de la subsecció de pedra seca de l’associació excursionista del Penedès, amb en Joan Domènech. Els assistents van poder observar la tasca d’organització d’un mur de pedra seca, així com la distribució de pesos o la importància dels elements que acompanyen un mur per a la seva estabilització i durabilitat. Per part de l’equip del Consorci es va contextualitzar l’acció dins del projecte Col·labora pel Paisatge, i animant a participar a la propera jornada que es desenvoluparà en el marc de la Setmana de la Pedra Seca, del 24 al 29 de novembre.

Amb un altre registre, el Consorci va aplegar representants municipals de la zona de la Conca de Barberà a la seu de l’Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà, on l’expert Jaume Bages va definir i explicar quines possibilitats i condicionants pot tenir un espais de coworking dins d’un entorn rural. Durant la jornada, els assistents van exposar la seva realitat particurlar i van poder contrastar els seus coneixements amb realitzacions pràctiques d’experiènces de coworking en zones com França. En qualsevol cas, l’encontre va servir per reafirmar el moment important que s’està vivint quan a les possibilitats i atractius que els entorns rurals estan suposant, tan per a nouvinguts  com per a persones que ja sovintejaven aquestes vil·les, i ara es plantegen el seu establiment més definitiu.

Aquestes accions es desenvolupen gràcies al finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural, amb el programa LEADER.

Deixa un comentari

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades