octubre 1, 2020 LeaderDelCamp

El proper 29 de setembre i 1 d’octubre, a Montblanc i Falset respectivament, es realitzaran dos jornades informatives dirigides a càrrecs electes i tècnics de l’administració local interessats en desenvolupar un projecte de coworking al seu municipi o per activar algun que ja sigui existent.

Des de fa ja un temps, però ara amb més força que mai, el coworking apareix com una eina o oportunitat a nivell de desenvolupament local i/o territorial.

La crisi de la COVID-19 ha accelerat un procés que venia gestant-se des de fa cert temps. Així, a més de les persones que ja a dia d’avui viuen en els territoris rurals però treballen des de casa, trobem un gruix de gent cada cop més important que s’està plantejant l’opció de viure i treballar en una zona rural.

A dia d’avui, trobem nombroses iniciatives, ja sigui a nivell català com internacional, d’espais de coworking ubicats en entorns rurals que funcionen i són motor d’activitat econòmica. Però, també trobem nombrosos casos en els que els esforços no han acabat de tenir l’impacte previst inicialment. És una realitat que el coworking encara esdevé un petit gran desconegut. Molta gent (cada cop més) n’ha sentit parlar o hi ha estat, però el coworking és quelcom més del que es veu a simple vista en una visita a un espai, o del que es pot llegir en una web.

El  Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp ofereix una sessió formativa (en dues dates i llocs de realització) dirigida principalment a càrrecs electes i tècnics del seu territori per ajudar-los en el procés de creació i/o millora d’espais de coworking.

El formador encarregat de l’explicació i dinamització dels continguts serà en Jaume Bages, consultor en planificació estratègica, promoció econòmica i desenvolupament local, a més d’especialista en coworking i coordinador del projecte Cowocat_Rural.

Aquestes dos jornades es desenvolupen dins del pla d’acció del projecte Cowocat_Rural en el territori del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i el Fons Agrari Europeu de Desenvolupament Rural.

Municipi de Siurana (Priorat). Imatge pròpia del Consorci

Deixa un comentari

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades