octubre 8, 2020 LeaderDelCamp

El projecte Start Up Rural 2020 és un projecte que, com una acció bàsica, vol incentivar el salt qualitatiu dels projectes emprenedors del món rural català. Aquest salt ha d’anar de la mà de la progressiva introducció de pautes i recursos d’innovació, que permetin un replantejament dels negocis. El context pandèmic que ens trobem, alhora, també ha impulsat aquesta necessitat i ha fet urgent pensar amb una evolució de molts dels bens i serveis que es donen a les zones rurals.

El Xec innovador, agafant l’experiència formativa de l’Escola de Capacitació Agrària de l’Empordà, ha impulsat dos projectes que allí s’hi formaven per oferir-los una evolució en algun dels aspectes que s’havien detectat com a necessaris, ja fos en el seu producte final, com en el seu procés d’elaboració. En el cas del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, l’experimentació sobre les possibilitats d’un liquat d’avellana ha estat l’aposta innovadora d’una emprenedora del Camp de Tarragona: l’Esther Gomis de ca Rosset. El Xec hi ha ajudat amb l’aportació d’un servei expert per valorar la receptibilitat del consumidor final a un producte d’aquestes característiques: la dinàmica es va efectuar el dimecres 7 d’octubre, on diferents perfils d’usuaris van participar d’un tast motivat. L’experiència va ser molt positiva i els resultats que s’obtinguin serviran per valorar l’adequació del producte en el moment actual, la tipologia de distribució, o el relat de venda més adient.

Amb aquest pràctica, el Xec Innovador pretén apropar recursos d’òptima aplicació i resultats a projectes que pels seus propis mitjans no serien capaços d’accedir, amb una clara intencionalitat de ser pilot i model per a d’altres projectes i territoris rurals de Catalunya.

Aquesta acció i el projecte Start Up Rural són iniciatives que reben el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural, programa LEADER, així com amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Deixa un comentari

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades