octubre 8, 2020 LeaderDelCamp

Primera jornada de les sessions Viure a Rural, amb el títol “Com podem fer polítiques efectives de repoblament des del mon rural?” que ha aplegat a representats de diferents entitats públiques i privades, així com a agents del territori implicats en la seva dinamització. En aquest sentit, el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp també hi ha estat present.

Els ponents d’aquestes jornades, el senyor Jean-Yves Pineau, membre de Les Localos i ex-director del col·lectiu Ville-Campagne, i el senyor Sylvan Lhuillier, tècnic de projectes de PETR Sud Cenennes, han exposat la seva experiència a França desenvolupant projectes que aconsegueixin retenir i atreure població cap a zones rurals. En aquest sentit, els aspectes com l’habitatge, els serveis, o una comunitat local receptiva s’han apuntat com a elements fonamentals per assegurar uns bons resultats. Aconseguir un consens col·lectiu pel que fa a la implementació de polítiques de repoblament, amb un compromís d’acollida, és una baula que, en la seva absència, comporta l’abandonament i la marxa d’aquests nouvinguts.

Aquestes jornades, dins del projecte Odisseu, tindran continuïtat el proper dijous 15 d’octubre, amb intervencions d’experiències a Catalunya d’aquestes polítiques d’integració. El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp hi pren part atenent als reptes que afronta la zona del Camp de Tarragona, amb espais rurals afectats per una forta davallada demogràfica i un fort envelliment. En aquest sentit, el Consorci està desenvolupant el projecte Repoblem un Camp d’Oportunitats, una iniciativa que pretén fer participar el territori en la planificació de les accions futures per generar activitat.

Deixa un comentari

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades