octubre 30, 2020 LeaderDelCamp

Durant les jornades d’ahir i d’avui, els grups d’acció local de Catalunya, juntament amb entitats de promoció econòmica, han participat de dos sessions digitals on la innovació i la transformació tecnològica han estat les protagonistes.

D’una banda, el dijous 29 d’octubre, el professor Vicenç Tortosa va explicar el projecte FAB LAB RURAL a la Conca de Barberà, iniciativa que es treballa conjuntament amb l’acció pilot Fab Lab Rural, que ha desenvolupat el projecte Start Up Rural durant aquest any 2020. Tot i les dificultats a nivell pràctic que la pandèmia ha provocat, el ponent ha explicat que en un breu període de temps es preveu que l’espai es trobi ja disponible. Aquest espai, definit també com un centre d’innovació tecnològica, ha de permetre disposar d’una instal·lació on desenvolupar projectes relacionats amb l’electromecànica, l’electrònica o la intel·ligència artificial, a partir de criteris d’innovació i sostenibilitat.

Aquest espai ha de representar, segons el ponent, un estímul per a les vocacions tecnològiques dels joves de la comarca, a fi que transformi en realitat les seves idees i propostes, i que aconsegueixin així un major nivell d’autonomia en el treball. Alhora, amb la vinculació amb les empreses del territori, aquest espai es vol convertir en un referent pel que fa a l’arrelament de joves a fi que visualitzin les oportunitats laborals que aquest tipus de tasques els hi pot oferir, connectats amb el teixit empresarial local i comarca.

Per un altre costat, durant el dia d’avui, amb la col·laboració d’ACCIÓ, el projecte Start Up Rural ha realitzat la jornada “Com detectar i avaluar la innovació” per apropar eines i recursos que permetin avaluar i detectar la innovació. Per a la jornada,  s’ha comptat amb la intervenció d’Àurea Rodríguezdirectora d’Innovació d’ACCIÓ, i d’en Joan Sansalonigerent de Desenvolupament del Programa d’Innovació d’ACCIÓ.

Si en d’altres formacions ACCIÓ ha treballat principalment què es la innovació, en la jornada d’avui s’ha volgut ficar l’accent en aspectes més pràctics, de com podem detectar-la i com podem avaluar-la: des d’un punt de vista pràctic, els Grups d’Acció Local treballem dins de projectes que ens demanen identificar iniciatives que es caracteritzin per la innovació, o alhora de valorar projectes des d’un punt de vista tècnic, el criteri de la innovació també hi és present. A la vegada, el moment actual, sotmès a una intensa pressió  a nivell econòmic i social, exigeix un esforç disruptiu per part dels Grups d’Acció Local , de forma que també siguin elements propositius d’alternatives, o que focalitzin els seus esforços cap a aquells projectes que poden aportar un major nivell de diversificació i d’innovació cap als seus territoris.

Aquesta activitat s’enmarca dins de l’acció Formació amb Partners que el projecte ha dut a terme.

El projecte Start Up Rural és una iniciativa cofinançada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural, programa Leader..

Joan Sansaloni, gerent de Desenvolupament del Programa d’Innovació d’ACCIÓ

Deixa un comentari

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades