novembre 23, 2020 LeaderDelCamp

El proper dissabte 28 de novembre, el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, juntament amb la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili, organitzen una jornada sobre la tècnica de la construcció de marges amb pedra seca a la zona de Porrera (Priorat). Aquesta acció s’enmarca dins de la setmana de la pedra seca, promoguda pel projecte Col·labora pel Paisatge, i del que el Consorci n’és participant.

La jornada estarà dinamitzada pel professor d’arquitectura Sergio Coll i per l’equip de Marges Priorat. L’activitat es realtizarà a la zona de la localitat prioratina de Porrera, aprofitant les seves estructures endògenes amb aquesta tècnica i introduint als assistents a la recuperació d’un marge concret. D’aquesta forma, l’activitat pretén apropar als assistents a la tècnica d’una forma que vagi més enllà de l’exclusiva explicació teòrica i que tingui una realització experiencial.

Aquesta acció es podra seguir en directe mitjançant el perfil d’instagram del Grup de recerca de Patrimoni Arquitectònic de la URV. La possibilitat del seguiment virtual de la jornada és un pas més per la difussió d’aquests esdeveniments, a més de permetre una major divulgació respectant les mesures d’aforament limitat que les activitats tenen actualment.

A més d’aquesta activitat, altres entitats desenvoluparan diferents accions de sensibilització i coneixement d’aquest patrimoni.  Per poder consultar-les podeu accedir a l’espai de la Setmana de la Pedra Seca i cercar la més propera a vosaltres.

Des del Consorci, es vol animar a la ciutadania a prendre part en alguna d’aquestes iniciatives. El nostre Grup d’Acció Local desenvoluparà també durant el 2021 activitats de sensibilització cap a la tècnica de la pedra seca, patrimoni inmaterial de la humanitat declarat per la UNESCO.

Marges recuperats per Marges Priorat, a la zona de Porrera durant l’agost d’aquest any

Deixa un comentari

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades