gener 13, 2021 LeaderDelCamp

Sovint els productors agraris cerquen noves formes de garantir la viabilitat de la seva activitat mitjançant la transformació dels productes primaris amb un augment del valor afegit o l’aprofitament i valorització de productes amb petits defectes, però molt aptes pel consum i la transformació agroalimentària.

La casuística de l’elaboració alimentària, tan diferent de la producció primària fan que sovint no s’acabin de tirar endavant aquests projectes. Es fa necessari donar als operadors la formació tècnica requerida, i també facilitar-los la utilització d’obradors i equipaments que els permetin fer una valoració inicial de les seves necessitats i la viabilitat real dels seus projectes.

Aquest curs no és només un conjunt d’activitats formatives sinó que planteja proporcionar als participants les eines per a desenvolupar els seus projectes, de forma pràctica. Obre també la possibilitat d’utilització de les instal·lacions de l’obrador “espai-test” de l’EA de l’Empordà.

En les anteriors edicions molts projectes van iniciar o millorar les seves activitats. Alguns, fins i tot, varen rebre ajudes per ser tutelats en alguna part dels seus propòsits.

En aquest sentit, la productora Esther Gomis de Ca Rosset (Alcover – Vilallonga del Camp), gràcies al suport del Xec innovador del projecte Start Up Rural va poder experimentar l’evolució d’un liquat d’avellana per a consum en establiments com a cafeteries, així com la seva venda directa. Per la seva banda, Ecomaüs (Anglesola) van aprofundir més en el seu relat comunicatiu i van poder planificar la seva evolució de relat del seu producte.

Descarregar els arxius adjunts: Espai test 2021.pdf

Deixa un comentari

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades