LA PEDRA SECA, EN PAPER

març 9, 2021 leaderdelcamp

En el marc de COL·LABORAxPAISATGE i amb la col·laboració de Brau Edicions, ADRINOC ha impulsat la traducció al català del llibre Technique de construction des murs en pierre sèche. Règles professionnelles, publicat l’any 2017 per l’associació Artisans Bâtisseurs en Pierres Sèches (ABPS) i l’École Nationale des Travaux Publics de l’État (ENTPE).

Una de les conclusions extretes de les jornades transfrontereres La pedra seca com a motor de desenvolupament econòmic i social (Figueres, setembre de 2018) va ser la necessitat de desenvolupar un corpus teòric i normatiu a l’entorn de la construcció en pedra seca que la reguli i li atorgui validesa tècnica.

En aquesta línea de treball, la publicació Tècnica de construcció de murs en pedra seca. Regles professionals respon a un buit de contingut existent a casa nostra, treballat de manera rigorosa i validada, i constitueix el llibre de capçalera de les dues formacions reglades de construcció en pedra seca que s’imparteixen a l’Estat francès.

El sistema desenvolupat per l’escola francesa és una de les diverses fórmules utilitzades per a la construcció en pedra seca arreu dels territoris que utilitzen aquesta tècnica. Cadascun d’ells té un sistema constructiu nascut de la pràctica, amb unes característiques i especificitats pròpies; la singularitat del sistema francès rau en què ha estat capaç de normativitzar-lo i dotar-lo d’una certificació tècnica.

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, entitat que desenvolupa aquest projecte al Camp de Tarragona, s’encarregarà de fer arribar aquesta publicació als agents i entitats del territori que treballen per a la divulgació i preservació de l’arquitectura popular feta amb aquesta tècnica. En aquesta línia, el Consorci també organitzarà diferents jornades de divulgació amb la intenció d’apropar la tècnica a la ciutadania del territori, practicant-la i entenent-la.

Explicació del projecte durant la jornada organitzada a Santa Coloma de Queralt

Font: https://www.collaboraxpaisatge.cat/

 

Imatges: Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp

, , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades