L’AGRICULTURA REGENERATIVA, OPCIÓ DE TREBALL PER A JOVES AMB TALENT

maig 10, 2021 leaderdelcamp

El cap de setmana de l’1, 2, 8 i 9 de maig es va reprendre la formació pràctica del programa Joves amb Talent del Consell Comarcal del Baix Camp, creat per impulsar projectes sostenibles al medi rural i fer tornar el jovent als municipis d’interior. Aquest programa compta amb el suport dels consells comarcals del Baix Penedès, el Priorat, la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Tarragonès. Per a aquesta edició gràcies al finançament dels Fons FEADER del programa LEADER i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, mitjançant el projecte Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura, del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, s’afegeix un complement en la formació que consisteix en el seguiment de dues finques del territori. El 2 de maig es va iniciar l’aplicació a la finca de Riudoms al Mas de Santa Creu.

La idea principal és utilitzar les tècniques apreses durant el curs a dues finques per tenir cura de l’entorn, captar carboni i regenerar la terra. Aquesta pot ser una manera de crear exemple per a totes aquelles persones amb projectes impulsats des d’aquesta perspectiva regenerativa i aprofundir la resiliència del Camp de Tarragona envers el canvi climàtic. Del procés n’obtindrem una evidència dels canvis que el sòl experimenta en rebre l’aplicació dels coneixements adquirits a la formació de Joves amb Talent. Els resultats seran compartits amb la comunitat i les persones interessades a través d’uns resums audiovisuals que permetran copsar tot el procés de transformació en aquestes parcel·les.

Les sessions de seguiment tenen lloc durant tres moments de l’any a dues finques seleccionades, una al Baix Camp i l’altra a la Conca de Barberà. Permet aprendre a partir de l’aplicació en un cas real, veient els efectes que té en el sòl.

La formació segueix el proper cap de setmana del 22 i 23 de maig amb les pràctiques per gestionar plagues i sanitat vegetal, així com reg i keyline.

Moment de lectura de cromatografies per part de l’alumnat.

, , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades