CADA EURO DE SUBVENCIÓ LEADER ACTIVA 4,5 EUROS D’INVERSIÓ PRIVADA DURANT LA CONVOCATÒRIA 2020

juny 23, 2021 leaderdelcamp

Aquest passat 21 de juny, la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va publicar la resolució de les sol·licituds que es van presentar sota la l’Ordre ARP/164/2020, de 24 de setembre de 2020. Inicialment, més de 50 projectes es van postular per obtenir aquest ajut a la diversificació de l’activitat econòmica al medi rural, i la inversió pública amb estructures de promoció econòmica, d’adaptació al canvi climàtic o de valorització del patrimoni natural i cultural.

La distribució per les diferents comarques és una de les característiques principals de la resolució d’aquesta anualitat, fet que demostra la implantació arreu del territori del programa Leader i el seu coneixement per part de l’emprenedoria del Camp de Tarragona. En aquest sentit, la comarca amb una major representativitat de projectes és la Conca de Barberà amb 10 projectes, seguit de l’Alt Camp amb 6 projectes, el Priorat amb 3 projectes, el Baix Camp amb 2 projectes i finalment el Tarragonès amb 1 projecte.

Zona d’actuació del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp

Pel que fa a la tipologia dels ajuts, d’aquests 22 aprovats amb resolució, 15 pertanyen a projectes on els beneficiaris són de caire privat, ja sigui en règim d’autònoms o amb alguna forma jurídica reconeguda, mentre que els 7 restants són projectes públics.

Els projectes privats estan caracteritzats principalment per activitats que no són agroalimentàries, amb una inversió orientada a l’ampliació o millora de les seves instal·lacions, i sent projectes que per  primera vegada es presentaven a aquesta línia d’ajuts.  Paral·lelament, amb el projecte Start Up Rural s’han treballat les dades inicials per dibuixar aquest perfil amb una infografia que ho defineix.

 

 

Finalment, cal incidir en el fet que aquesta darrera convocatòria d’ajuts Leader s’ha impulsat dins d’un context social marcat per la crisi sanitària i econòmica que la COVID19 ha provocat. D’aquesta forma, si bé en un principi el Grup d’Acció Local tenia les seves reserves en relació a la participació d’un tipus d’ajut que demana que sigui inicialment el beneficiari qui assumeixi tota la despesa de la inversió, la resposta del territori ha superat les expectatives i ha demostrat la vitalitat emprenedora que a les comarques i municipis del Consorci existeix, i que afirma la conveniència d’una línia d’ajuts com LEADER de cara a anualitats posteriors. Una dada important és la que assenyala com amb 1 euro d’ajut LEADER s’han motivat 4,5 euros d’inversió privada, confirmant l’efecte multiplicador d’aquest suport.

 

, , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades