LA SECUITA ACULL LA PRIMERA JORNADA PRESENCIAL AL CAMP DE TARRAGONA DE L’AGENDA RURAL DE CATALUNYA

juliol 13, 2021
juliol 13, 2021 leaderdelcamp

Més de 25 assistents van participar ahir a la jornada organitzada per concretar les aportacions que els agents socials i econòmics del món rural tarragoní volen fer a l’Agenda Rural de Catalunya. Aquesta sessió es completarà amb una dinàmica similar a Blancafort.

Durant la jornada es van exposar els eixos bàsics de discussió que ja van sorgir de les accions prèvies telemàtiques a nivell territorial del Camp de Tarragona, on el Consorci Leader va treballar a nivell d’organització i captació de participació. Aquestes temàtiques on els participants hi van fer aportacions giraven al voltant d’aspectes com la digitalització, la transició energètica, el relleu generacional, la dinamització de l’habitatge, la gestió del paisatge, ….

La dinàmica, dirigida per la cooperativa l’Aresta, va proposar als assistents que prioritzessin entre els 8 eixos plantejats a l’Agenda Rural, i posteriormente dividits en grups, els va demanar de pensar en 5 titulars de premsa que desitjarien que apareguessin al 2031 i que plantegin reptes de futur.

L’Agenda Rural de Catalunya és un encàrrec de la  Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural on, mitjançant unespai de debat, s’analitzen els reptes del món rural i s’identifiquen actuacions que abastin els diferents àmbits de treball. Amb una Agenda Rural de Catalunya compartida amb els actors implicats en el desenvolupament rural i sostenible es pretén incidir en la priorització de polítiques i accions per a la ruralitat en el marc del nou període de programació Europea, de la Política Agrària Comuna i de Desenvolupament Rural 2021-2027 i les polítiques de Desenvolupament Econòmic i Local

 

 

 

 

 

 

 

 

L’alcade de la Secuita, Eudald Roca, presentant la jornada als assistents

La vicepresidenta de Micropobles, Carme Ferrer, explicant el context de la jornada

 

, , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades