ELS AJUTS LEADER, IMMINENTS

octubre 11, 2021
octubre 11, 2021 leaderdelcamp

Durant aquest mes d’octubre es preveu l’obertura a la participació en els fons LEADER, un ajut cofinançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, integrats dins del Programa de Desenvolupament Rural 2014 – 2020

El fons Leader intenta recolzar a les zones rurals de Catalunya amb la seva diversificació productiva. Són ajudes dirigides a la inversió, orientades a fomentar la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, a establir polítiques específiques per al jovent del món rural que en fomentin l’arrelament i desenvolupament econòmic i social, a promoure la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, així com a estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

L’àmbit d’aplicació d’aquests ajuts és el definit com a zona d’acció del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb la relació de comarques i municipis següent:

– Comarca de l’Alt Camp: tots els municipis de la comarca.

– Comarca del Baix Camp: l’Albiol, l’Aleixar, Alforja, Arbolí, l’Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Capafonts, Colldejou, Duesaigües, la Febró, Maspujols, Prades, Pratdip,Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d’Escornalbou i Vilaplana.

– Comarca del Baix Penedès: Bonastre, Masllorenç i el Montmell.

– Comarca de la Conca de Barberà: tots els municipis de la comarca.

– Comarca del Priorat: tots els municipis de la comarca.

– Comarca del Tarragonès: Renau, Salomó, la Secuita i Vespella de Gaià.

La transformació agroalimentària és una de les activitats amb més recolzament per part de LEADER. Espai Cuina, Concactiva.

 

Per a aquesta convocatòria,  a la zona del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, els fons Leader preveu aportar més de 700.000 euros, i s’hi poden presentar tant emprenedores i emprenedors que tinguin prevista la creació, millora o ampliació de les seves instal·lacions, com també agents públics (ajuntaments, consells comarcals,…), amb inversions que preservin el patrimoni natural i cultural, que mitiguin el xoc climàtic o que generin activitat econòmica i ocupació.

Segons les bases de la convocatòria, la despesa mínima per a una persona física o jurídica ha de ser de 12.000,00 € (sense IVA), una ajuda màxima del 40% de les despeses elegibles i que això no superi els 100.000,00 € d’ajut total. En canvi, els promotors públics han de demostrar una despesa mínima de 40.000,00€ (sense IVA), amb una ajuda màxima del 80% en aquest cas i que tampoc superin els 100.000,00€. A aquestes mateixes bases, també s’hi assenyala què no és allò subjecte de subvenció, és a dir, que no és elegible.

La presentació de la sol·licitud és farà exclusivament de forma telemàtica amb signatura electrònica vàlida, mitjançant la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya. Això permetrà realitzar-ho sense límit d’horari ni de dia concret.

L’equip tècnic del Consorci Leader del Camp s’ofereix per resoldre qualsevol dubte o qüestió en relació a la sol·licitud i la tramitació corresponent.

, , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades