PRIMERA TROBADA TERRALIMENTA A SARAGOSSA

novembre 12, 2021 leaderdelcamp

Els passats 10 i 11 de novembre, una delegació del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp va participar conjuntament amb altres 11 Grups d’Acció Local, a les dinàmiques de coneixement mutu i presentació que es van organitzar des del projecte Terralimenta. Aquestes dos jornades es van localitzar a Saragossa, i van estar dirigides per la consultora Red2Red

Les sessions van tenir moments diversos, amb activitats de presentació més estandarditzada, amb una explicació dels respectius grups, com amb dinàmiques més alternatives que permetien una major distensió i apropament. Durant aquestes dinàmiques, es va poder establir que els objectius es planteja aquest grup amb el treball col·lectiu són, per un costat posicionar de una forma estratègica a la indústria agroalimentària del territori, impulsant l’alimentació sostenible i una cooperació directa entre les persones que integren la cadena.

També hi va haver una “viatge sensorial” als territoris respectius, gràcies a que cadascun d’ells va aportar algun producte propi del seu territori; en aquest cas, el nostre grup hi va aportar avellanes torrades i envasades a l’Espai Cuina, de Concactiva, així com a vi del Viver de Celleristes. En aquest sentit, la dinàmica va exposar la diversitat de territoris i productes que s’hi poden trobar.

Finalment, les jornades van acabar amb una exposició d’exemples de Sistemes Agroalimentaris Territorialitzats (SAT), com a pràctiques que s’han implementat per aconseguir un circuïts curts d’alimentació, del productor al consumidor, amb filosofia de valorització de la proximitat i la sostenibilitat.

El projecte Terralimenta compta amb el suport i acompanyament de la Fundació Daniel i Nina Carasso, a través de la seva convocatòria DEL CAMPO A LA DESPENSA: EMPRENDIMENTO COLECTIVO PARA ACELERAR EL SALTO DE ESCALA DE LA ALIMENTACIÓN AGROECOLÓGICA 2021. Amb aquesta convocatòria, la Fundació busca trobar projectes que puguin suposar una palanca de canvi en l’àmbit de l’alimentació sostenible.

, , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades