ES TANCA LA CONVOCATÒRIA LEADER 2021

desembre 1, 2021
desembre 1, 2021 leaderdelcamp

Aquest passat dimarts 30 de novembre es va donar per tancat el període de sol·licituds per acollir-se a les ajudes Leader, un ajut cofinançat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, integrats dins del Programa de Desenvolupament Rural 2014 – 2022.

A dia de tancament, el nombre de total de projectes presentats telemàticament assolia les expectatives que la tasca dinamitzadora del Grup d’Acció Local havia implementat aquesta anualitat al seu territori, sent un resultat semblant a la de l’anterior convocatòria.

Aquesta resposta, segons paraules del director del Consorci de Desenvolupament Rural del Camp, Jordi Parisés molt significativa i exposa com les iniciatives emprenedores a les comarques de Tarragona no només es queden dibuixades a la zona urbana i de la costa, sinó que també hi ha una intensa dinàmica emprenedora a les zones rurals d’aquest àmbit”.

La distribució territorial d’aquestes sol·licituds demostren una empenta força igualada a totes les comarques del Consorci: el Baix Camp, a hora de tancament, registra un bon nombre de projectes impulsats per emprenedors, com també el Priorat i l’Alt Camp, fet que assenyala la inèrcia d’uns anys ençà a la diversificació de les activitats econòmiques de les zones rurals del Camp de Tarragona com a complementarietat al treball agrari tradicional. La Conca de Barberà també consolida la seva inèrcia inversora amb Leader.

Municipis integrants de la zona d’actuació del programa LEADER 2014 -2022, Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp

En aquest sentit, pel que fa a la seva tipologia, es tracta principalment de projectes d’àmbit privat, i especialment d’aquells que són d’activitats del sector terciari: oci, turisme, activitats de lleure,… També cal sumar-hi aquelles vincules a la transformació i comercialització de productes agroalimentaris, i finalment les que són presentades per entitats públiques, majoritàriament definides per estar orientades a infraestructures de foment de l’activitat econòmica i de l’ocupació.

Segons paraules del President del Consorci de Desenvolupament Rural del Camp, Joan Maria Sanahuja: “el teixit emprenedor de la ruralitat tarragonina és viu i ho demostra cada any a la crida que fem des del Consorci amb els ajuts Leader. Aquest ajut és un indicador de la seva bona salut productiva, com també de la crida del món rural a una major dedicació d’esforços, ja que pot ser un espai òptim per a emprenedores i emprenedors com demostra la nostra tasca any rere any.”

Finalment, les dades tancades i definitives de la convocatòria es sabran durant la propera setmana.

, , , , , , , , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades