ARRENCA EL PROCÉS PARTICIPATIU PER DEFINIR LA FUTURA ESTRATÈGIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL 2023 – 2027

setembre 19, 2022
setembre 19, 2022 leaderdelcamp

El pròxim mes d’octubre totes aquelles empreses, entitats públiques, ciutadania i entitats estan convocades a donar la seva opinió sobre quines línies d’actuació haurien de ser incorporades en la futura estratègia de desenvolupament del Grup d’Acció Local Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp. Per fer-ho, el Consorci posa a disposició dues eines. Per una banda, els Tallers Participatius que es duran terme a 4 punts del territori, en els quals les persones assistents podran fer sentir la seva veu per a dissenyar plegats els objectius, les línies d’actuació i les accions que hauria d’impulsar el Consorci Leader els anys vinents. Concretament, els llocs on es realitzaran els tallers són:

TALLERS PARTICIPATIUS

Taller 1. Dia 4 d’octubre, al matí: Sala de Plens de l’Ajuntament (el Pla de Santa Maria), 11:00 – 13:00

Taller 2. Dia 4 d’octubre, a la tarda: Museu de la Vida Rural (l’Espluga de Francolí), 18:00 – 20:00.

Taller 3. Dia 5 d’octubre, al matí: Consell Comarcal del Priorat (Falset), 11:00 – 13:00.

Taller 4. Dia 5 d’octubre, a la tarda: Centre Cultural Serè (les Borges del Camp), de 18:00 – 20:00

 

Per altra banda, i com a eina complementària, s’ofereix l’opció de fer les aportacions a través d’una enquesta online.

ENQUESTA ONLINE

L’objectiu d’aquest procés és fer partícips als agents del territori de la definició de la propera Estratègia de Desenvolupament Local del Consorci Leader, que és l’eina que marcarà el full de ruta de projectes i accions per als pròxims anys.

Temes com l’aprofitament dinfraestructures i serveis en àrees rurals, espais compartits de processos empresarials i de serveis, economia de la gent gran, arrelament i persones nouvingudes, mitigació del canvi climàtic i transició energètica són alguns dels aspectes susceptibles d’abordar en el proper període, tant a través dels ajuts a les empreses com també a través de l’impuls de projectes propis.

El procés participatiu que es durà a terme recollirà l’expertesa de la gent del territori per aportar matisos i consideracions a aquestes línies de treball  i possibles altres temàtiques que es consideri important abordar. A més, en aquest procés també es vol considerar els espais urbans propers a la zona del Consorci i fer arribar l’enquesta a aquest espai.

 

El Consorci Leader del Camp és el Grup d’Acció Local que gestiona el repartiment dels ajuts Leader al nostre territori, alhora que impulsa diversos projectes amb l’objectiu de revitalitzar les economies rurals, mantenir i crear ocupació, contribuir l’equilibri territorial entre els municipis i afavorir la igualtat de drets entre homes i dones.

Durant el període anterior s’ha donat suport a 74 projectes empresarials i s’han impulsat diversos projectes vinculats al desenvolupament rural (Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura, Start Up Rural a Catalunya, Repoblem un Camp d’oportunitats, Terralimenta, entre altres).

L’àmbit territorial abasta 93 municipis de 6 comarques del Camp de Tarragona.

 

Municipis i comarques del Consorci Leader del Camp

Per a més informació: https://www.leaderdelcamp.cat/estrategia-23-27/

El projecte delaboració de lEstratègia de Desenvolupament Local 2023-2027 es realitza amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, programa LEADER, i compta amb el suport tècnic de Raiels. Amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

, , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades