LES DONES EMPRENEDORES DE LA CONCA TEIXEIXEN SINÈRGIES

maig 17, 2023 leaderdelcamp

El passat diumenge, la recentment rehabilitada Abadia de Senan va acollir el Taller Germinem en Xarxa, organitzat pel projecte Start Up Rural i l’Ajuntament de Senan, i amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Aquesta sessió es va iniciar amb la benvinguda de l’Alcaldessa de Senan i diputada, Carme Ferrer, i per la dinamitzadora de la xarxa de dones emprenedores, Montse Oliveres.

La sessió es va plantejar amb el suport d’Aixalda Sistèmica, que actualment col·labora amb el projecte Start Up Rural en l’aplicació del Kit d’autogestió emocional per a emprenedors Leader del Camp de Tarragona.

Durant la primera part del taller, les assistents van exposar què és allò que consideraven poder aportar com a dona emprenedora a altres dones. Aquelles emprenedores amb més recorregut van indicar com la seva experiència acumulada pot ser un recurs vàlid per a les demés. També es van assenyalar la paciència, els espais de reflexió, l’acompanyament, les ganes d’aprendre i de créixer, la visió de la gestió del territori o la comunicació no verbal. Aquests van ser alguns dels elements que les participants van oferir com a recurs propi al grup.

Seguidament, el taller va plantejar que cada emprenedora indiqués què podia necessitar o què li generava interès d’una xarxa de dones emprenedores.

Aquí, la visió de la xarxa com a eina de suport, de receptacle d’inquietuds, com a espai d’intercanvi, com a coixí, com a mecanisme de visibilització o com una trobada entre iguals, van ser algunes de les visions que les assistents van expressar.

La segona part de taller va treballar aspectes més contextuals de l’activitat emprenedora i es va fer al voltant del concepte de conciliació.

Les participants van assenyalar què consideraven que els hi facilitava la seva conciliació. Per exemple, la llibertat, la flexibilitat, la pròpia creativitat per afrontar reptes o els vincles de proximitat amb la “tribu”, entre d’altres, es van indicar com a elements que faciliten la conciliació.

Moment de la dinàmica

En canvi, allò que la dificulta van ser més nombrosos i amb un ampli rang de temes: l’autoexigència, la inestabilitat econòmica, la falta de suport, la rigidesa de la societat o la manca de planificació, entre d’altres, van ser qüestions esmentades en aquest punt.

Finalment, aquesta sessió de treball ha de servir per madurar un espai de trobada de l’emprenedoria en femení a la Conca de Barberà.

Aquestes iniciatives són d’especial rellevància per al projecte Start Up Rural, per la seva capacitat d’enxarxar i motivar recolzament efectiu a l’emprenedoria de base. Això ha de permetre la seva pervivència i també una millora de les seves expectatives.

El projecte Start Up Rural és una iniciativa finançada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

, , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades