1ª TROBADA DE PASTORES i PASTORS DEL CAMP DE TARRAGONA

juliol 27, 2023
juliol 27, 2023 leaderdelcamp

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp va hostatjar el passat dilluns 24 de juliol la Primera trobada de pastores i pastors del Camp de Tarragona, dins del projecte Life eCOadapt50.

La trobada es va celebrar gràcies a la gentilesa de l’Ajuntament de La Febró, al cor de les muntanyes de Prades, i hi van assistir 23 persones.

Entre els assistents hi havia membres de l’Associació de pastors de les Muntanyes de Prades i Montsant, empreses relacionades amb la ramaderia extensiva, l’alcaldessa de La Febró Lourdes Marotell, Marc Arcarons, responsable del projecte Ramats de Foc de la Fundació Pau Costa, la diputada Carme Serra amb representants dels serveis de medi ambient de la Diputació de Tarragona, i Glòria Tibau, directora dels Serveis Territorials de Tarragona del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

A la trobada es va presentar el nou projecte de la Unió Europea del que forma part el Consorci, Life eCOadapt50, que promou accions d’adaptació al canvi climàtic dins dels sectors forestal, agro-ramader, turístic i de pesca.

Presentació de la sessió de treball, La Febró.

La ramaderia extensiva, que és la que els pastors desenvolupen, permet el manteniment dels boscos de manera sostenible, mentre potencia la biodiversitat i exerceix una revisió constant de l’estat del bosc.

L’agreujament dels incendis que comporta el canvi climàtic, amb períodes de sequera i temperatures extremes, demana solucions immediates, i les més sostenibles són les basades en la natura (SbN). La Fundació Pau Costa hi treballa mitjançant el projecte Ramats de Foc, per la prevenció d’incendis.

Per tal de preservar i potenciar aquest ofici mil·lenari es volen efectuar una sèrie d’accions proposades pels mateixos pastors i que s’enquadrin dins el projecte Life eCOadapt50, liderat al Camp de Tarragona pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp.

Durant els propers mesos s’esperen recopilar les accions que es proposin, per poder executar-les a partir de 2024.

 

, , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades