ELS EMPRENEDORS RURALS MILLOREN LES SEVES COMPETÈNCIES DIGITALS AMB START UP RURAL

setembre 26, 2023 leaderdelcamp

El projecte de cooperació entre Grups d’Acció Local, Start Up Rural, ha iniciat les seves sessions formatives avui dimarts a Concactiva. Aquests sessions van dirigides a emprenedors de diferents convocatòries dels ajuts LEADER, així com altres que treballen amb les entitats de promoció econòmica a nivell comarcal.

La temàtica de la formació ha estat orientada a millorar la producció audiovisual dels assistents a partir del telèfon mòbil propi, a fi d’obtenir un recurs àgil i de qualitat per nodrir tant les xarxes socials pròpies com altres espais digitals. La producció de vídeos curts, i la seva difusió per les xarxes socials, s’està demostrant com una via molt potent d’arribada a clients finals. Són continguts d’elevat impacte i amb una capacitat de captació d’atenció molt important, sempre i quant estiguin realitzats amb criteri.

Moment de la formació

Aquesta és la intenció del curs; oferir coneixements de millora competencial que facilitin la producció i la gestió dels continguts de màrqueting amb els que els emprenedors treballen diàriament. Per poder focalitzar millor aquesta formació, des de la coordinació del projecte s’ha dinamitzat la inscripció recollint les dades dels diferents perfils de les xarxes socials dels emprenedors, així com també el model de mòbil que utilitzen. D’aquesta forma, el formador ha tingut informació prèvia de quins emprenedors han assistit, i pot configurar amb més precisió els seus continguts.

S’ha treballat l’edició de vídeos i la seva adaptació a l’opció Reels d’Instgagram

La definició de la formació ha estat realitzada a partir del recull de necessitats formatives que l’emprenedoria LEADER manifesta anualment al projecte Start Up Rural. D’aquesta forma, el disseny d’aquest recurs es fa atenent les seves necessitats més importants, acompanyant a una millora que té un impacte més immediat en els propis projectes. Altres elements que s’han treballat aquesta anualitat amb el projecte ha estat la gestió emocional d’un projecte emprenedor, on diferents projectes de convocatòries LEADER han disposat d’unes hores d’assessorament. individualitzat.

Les sessions formatives tindran continuïtat el proper dimarts, 3 d’octubre, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Camp, i l’11 d’octubre a la del Consell Comarcal del Priorat, per la que encara queden places disponibles. Cal assenyalar que la divulgació d’aquesta formació s’ha vist recolzada pels departaments de promoció econòmica d’aquests ens, així com altres agents del territori (VallsGenera, Cambra de Comerç de Valls,…)

El projecte Start Up Rural és una iniciativa que porta 7 anys desenvolupament accions formatives i d’acompanyament de l’emprenedoria rural LEADER, com també fomentant l’intercanvi d’iniciatives innovadores i resilients que afavoreixin la diversificació econòmica de les zones rurals de Catalunya.

Aquesta tasca es finança amb l’aportació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. També s’hi suma el suport de la Diputació de Tarragona.

, , , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades