ORGANITZACIONS RURALS ROMANESES VISITEN LA XARXA DE VIVERS DE CONCACTIVA, UN REFERENT D’INNOVACIÓ LEADER

novembre 7, 2023
novembre 7, 2023 leaderdelcamp

Aquest dimarts 7 de novembre, el Viver de Celleristes de Barberà de la Conca ha acollit la vista de representants tècnics de diferents organitzacions rurals de Romania. Concretament, aquestes organitzacions són la Unió Nacional de Cooperatives del sector dels Cultius, la Unió Nacional de Cooperatives del sector Taurí i el Grup d’Acció Local de la Vall de Trotus.

La delegació romanesa ha estat rebuda pel Conseller Comarcal de Promoció Econòmica de la Conca de Barberà, Moisès Ferrete i l’Alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira.

El Gerent del Consorci, en Jordi París, donant la benvinguda a la instal·lació

Aquest visita es troba dins d’un conjunt de trobades estratègiques que aquest grup farà amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, amb les que visitaran algunes cooperatives vitivinícoles de Tarragona, així com cooperatives de cereals, ramaderia i pinsos de les terres de Lleida.

L’interès per conèixer l’experiència del Viver de Celleristes de la Conca de Barberà es troba en poder compartir els aprenentatges i l’experiència de l’equip impulsor de la iniciativa. La capacitat de generar oportunitats emprenedores amb un espai de testatge que minimitza els riscos, en un sector agroalimentari específic, és un element clau. També l’encaix amb una necessitat de la zona rural on es troba implantada, així com la complicitat dels principals agents implicats en el seu desenvolupament (Organisme Autònom de Desenvolupament Econòmic de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Barberà de la Conca i la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà).

Explicació de la zona de vinificació del Viver de Celleristes per en Jordi Giné, tècnic de Concactiva

La creació i ampliació del Viver de Celleristes ha estat un projecte que ha rebut el suport del Programa Leader en els seus períodes de programació 2007 – 2013 i  2014 – 2022. Aquesta aposta per un model econòmic de caràcter transformatiu, que sigui alternativa per a la diversificació i millora del teixit productiu de la zona d’actuació del Consorci, és un element bàsic del programa LEADER, basat en la seva capacitat d’innovar i generar experiències amb capacitat de replicabilitat en altres territoris.

Vídeo promocional del Viver de Celleristes amb el projecte Odisseu

Aquest efecte demostratiu dels projectes LEADER, en el cas concret del Viver de Celleristes, ha donat lloc a que diferents grups d’acció local d’Europa coneguin aquesta experiència. Concretament, amb el projecte de cooperació Rural Business Enterprise Incubating s’ha aprofundit amb diferents GAL de Polònia sobre la seva gestió. També han conegut aquesta iniciativa GAL de Bulgària al 2018, o una delegació del Govern de Geòrgia al 2019.

Finalment, el dijous i el divendres aquesta delegació de Romania participaran al Business Forum que organitza COGECA (Confederació General de Cooperatives Agrícoles), centrat en el relleu generacional i que inclou una visita tècnica al Delta de l’Ebre.

, , , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades