EL CONSORCI ACULL LA TROBADA D’ASSESSORS DE JOVES AGRICULTORS

febrer 27, 2024 leaderdelcamp

La seu del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, dins de l’espai de Concactiva, ha estat l’escenari de la trobada entre els diferents assessors territorials que treballen des de les Oficines Comarcals al territori català per a l’acompanyament als i les joves que es volen implicar amb el món agrari.

Aquesta figura, creada en el seu moment pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, va orientar-se a donar suport en la gestió dels expedients d’ajuts de primeres instal·lacions de joves agricultors i ajuts d’inversió dins del Contracte Global d’Explotació. Alhora, també han treballat des de les Oficines Comarcals del Departament com a suport a l’equip tècnic d’aquests organismes i d’altres d’entitats col·laboradores.

A aquesta trobada hi ha assistit la Laura Dalmau, subdirectora general de Planificació Rural de la Generalitat de Catalunya, Josep Dadon, responsable de Desenvolupament Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i els diferents tècnics i caps de les oficines comarcals on hi és la figura de l’assessor.

Moment inicial de la trobada

Durant la sessió de treball, s’ha explicat el recorregut que ha tingut aquest recurs des de la seva creació l’any 2019 i els reptes amb els que s’ha d’afrontar actualment. D’una forma molt destacada, s’ha tornat a visibilitzar la preocupació per la sagnia constant de treballadors en el sector agrari i la cada cop major proporció de treballadors amb una edat elevada. Les recents mobilitzacions del sector han fet palès aquest tema com un dels que més nafra aquest sector econòmic, això és, la manca de relleu en les explotacions.

Les reflexions de la jornada per part dels assistents s’han orientat cap a una major implicació dels diferents agents que actualment es troben en l’entorn rural: cooperatives, sindicats, ens públics,…. a fi de cercar aquelles complementarietats productives i operatives que incideixin en l’activitat agrària.

El Consorci ha explicat com, amb la seva participació en el projecte Relleu Agrari vol intentar aportar també part de la seva experiència en la gestió de recursos que dinamitzin la producció, com la promoció d’esdeveniments promocionals, marques de qualitat o d’altres. A la vegada, també s’ha explicat com el Consorci ha participat amb activitats diverses de dinamització del sector, com han estat el suport al Banc de Terres del Baix Camp i del Priorat, la col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp amb la formació Joves amb Talent sobre pràctiques agronòmiques amb agricultura regenerativa, o també la seva vinculació amb el Grup Operatiu de l’Espai Test de Falset Marça sobre relleu agrari des d’aquesta cooperativa. Aquestes accions s’han treballat des del projecte Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura.

 

, , , , , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades