SEGONA PARTICIPACIÓ DEL CONSORCI AL PROJECTE TERRALIMENTA

maig 22, 2024 leaderdelcamp

Aquests propers 22 i 23 de maig, a prop de Madrid, 22 Grups d’Acció Local es trobaran per poder iniciar la segona edició del projecte Terralimenta, una iniciativa impulsada per la Fundació Daniel i Nina Carasso.

El projecte Terralimenta considera que els Grups Leader poden treballar en la transició cap a un sistema alimentari local just i sostenible, relacionat de forma equilibrada amb el territori, sumant així a la seva dinamització i revitalització socioeconòmica. Tot això, en un entorn de col·laboració, suport i apropament entre les persones productores, transformadores, consumidores i organitzacions socials i administracions públiques.

Trobada de Grups d’Acció Local del projecte Terralimenta

El nostre grup, a partir de la seva Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu 2023 – 2027, considera que estar en contacte amb experiències d’altres territoris en relació a pràctiques innovadores i transformatives relacionades amb la producció agroalimentària i amb el suport a l’emprenedoria de petita escala, és un element substancial per afavorir l’objectiu principal d’aquest grup, com és la contribució a un espai rural tarragoní actiu i referent.

L’expertesa, en aquest sentit per part del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, juntament amb l’Organisme Autònom de Promoció Econòmica de la Conca de Barberà, Concactiva, es materialitza amb els obradors compartits agroalimentaris. El Viver de Celleristes de Barberà de la Conca és referent en el seu àmbit i ha estat un autèntic motor territorial. Aquest bagatge és el que es transmet durant aquestes jornades, com també els reptes que ha d’assumir.

En aquesta segona edició, per part de Catalunya, s’hi han sumat els Grups d’Acció Local de l’Associació Leader de Ponent i l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC).

Mapa amb els Grups d’Acció Local de l’edició anterior i els que s’han incorporat aquest any
, , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades