novembre 11, 2020 LeaderDelCamp

Avui, de forma virtual, s’ha realitzat la jornada “SER A UN CLÚSTER, M’INTERESSA?”, emmarcada dins del projecte Start Up Rural, i de la seva acció Clúster agroalimentari; el projecte ha intentat, amb aquesta iniciativa, vehicular recursos d’entitats amb objectius i propòsits paral·lels als del projecte, a accions de suport a l’emprenedoria rural.

Així, Start Up Rural és un projecte que treballa amb els emprenedors de les zones rurals per millorar les seves capacitats i competències de gestió, amb una especial atenció a aquells que han participat del programa LEADER de suport a la inversió. Realitzem formacions i jornades especialitzades vinculades al màrqueting digital, la cooperació empresarial o la visió estratègica del projecte, de forma que intentem donar resposta a les diagnosis que a nivell territorial apliquen els diferents tècnics dels grups d’acció local.

Un resultat recurrent d’aquestes diagnosis és la constatació que cal treballar més l’aspecte col·laboratiu dels projectes, saber teixir aliances amb d’altres, saber complementar-se i compartir. Ara bé, les mateixes diagnosis assenyalen les dificultats d’aquests passos quan no es clara la intenció que es persegueix o no hi ha un entorn de confiança suficientment vàlid, o no es visualitza amb claredat quin retorn es pot obtenir.

Durant la jornada, en Ferran Alemany, de Torrons i Mel Alemany, en Xavier Espuña, d’Artesanies Carlit, i la Gemma Rosell, de Can Pistraques, van explicar com el Clúster ha estat un espai de trobada de contactes importants, d’informació privilegiada de la situació de mercat, i d’un marc de treball continuat amb activitats com la fira ALIMENTÀRIA, o la NIT GOURMET.

El projecte Start Up Rural és conscient que el moment actual, sotmès a una intensa pressió a nivell econòmic i social, exigeix un esforç afegit als projectes del territori: proposar la col·laboració com a estratègia adaptativa a aquesta conjuntura esdevé quasi una necessitat, i les opcions que proposa un clúster, una oportunitat.

El projecte Start Up Rural és una iniciativa cofinançada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural, programa Leader.

, , ,

Deixa un comentari

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades