PROPOSTES PER REVERTIR EL DESPOBLAMENT A LES ZONES RURALS

febrer 26, 2021
febrer 26, 2021 leaderdelcamp

La pèrdua de població comença a estendre’s a Catalunya, més enllà dels punts tradicionals. De fet, des de 2012, per exemple, les Terres de l’Ebre encapçalen la pèrdua de població, tant en termes absoluts com relatius, afegint-se a la problemàtica de la zona Pirineus i d’espais d’interior. Aquest fet no diu gaire en termes del necessari equilibri territorial i, fins i tot, ens allunya de l’eficiència global del sistema.

Sent sensible a aquesta problemàtica, el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp va executar durant la darrera anualitat el projecte Repoblem un Camp d’Oportunitats ; una iniciativa per dinamitzar el territori i fer aflorar propostes d’activació econòmica i social, emprant quatre municipis pilot i extrapolant aquests resultats. Aquest projecte va voler ser l’aposta del Consorci per donar continuïtat a les jornades de Repoblem que durant el 2019 es van realitzar a Aguilar de Segarra i a Blancafort.

Aquest workshop, impulsat per la Càtedra d’economica local i regional, de la Universitat Rovira i Virgili,  vol servir per aprendre quins elements i polítiques s’han de tenir principalment en compte a l’hora de dissenyar un full de ruta ambiciós, realista i de llarga durada per Catalunya en aquesta dimensió. En particular, conèixer i aprendre, de primera mà, l’experiència acumulada per altres territoris que porten ja temps preocupats i lluitant amb els desequilibris demogràfics i territorials.

, , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades