ELS AJUTS LEADER 2021, UNA NOVA OPORTUNITAT PEL CAMP DE TARRAGONA

octubre 25, 2021 leaderdelcamp

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la Resolució on es convoca a la participació en els fons LEADER, un ajut cofinançat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, integrats dins del Programa de Desenvolupament Rural 2014 – 2020

El fons Leader intenta recolzar a les zones rurals de Catalunya amb l’impuls de la seva diversificació productiva. Són ajudes dirigides a la inversió, orientades a fomentar la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, a establir polítiques específiques per al jovent del món rural que en fomentin l’arrelament i desenvolupament econòmic i social, a promoure la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals,  i a estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

L’àmbit d’aplicació d’aquests ajuts és el definit com a zona d’acció del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb la relació de comarques i municipis següent:

– Comarca de l’Alt Camp: tots els municipis de la comarca.

– Comarca del Baix Camp: l’Albiol, l’Aleixar, Alforja, Arbolí, l’Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Capafonts, Colldejou, Duesaigües, la Febró, Maspujols, Prades, Pratdip,Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d’Escornalbou i Vilaplana.

– Comarca del Baix Penedès: Bonastre, Masllorenç i el Montmell.

– Comarca de la Conca de Barberà: tots els municipis de la comarca.

– Comarca del Priorat: tots els municipis de la comarca.

– Comarca del Tarragonès: Renau, Salomó, la Secuita i Vespella de Gaià.

 

Municipis d’actuació del PDR 2014-2020 al Camp de Tarragona.

Per a aquesta convocatòria,  a la zona del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, els fons Leader preveu aportar 721.331,08€, i s’hi poden presentar tant emprenedores i emprenedors que tinguin prevista la creació, millora o ampliació de les seves instal·lacions, com també agents públics (ajuntaments, consells comarcals,…), amb inversions que preservin el patrimoni natural i cultural, que mitiguin el xoc climàtic o que generin activitat econòmica i ocupació.

Segons les bases de la convocatòria, la despesa mínima per a una persona física o jurídica ha de ser de 12.000,00 € (sense IVA), una ajuda màxima del 40% de les despeses elegibles i que això no superi els 100.000,00 € d’ajut total. En canvi, els promotors públics han de demostrar una despesa mínima de 40.000,00€ (sense IVA), amb una ajuda màxima del 80% en aquest cas. A les bases d’aquesta convocatòria, també s’hi assenyala què no és allò subjecte de subvenció, és a dir, que no és elegible.

Alhora de valorar els projectes presentats, els criteris tècnics que el Consorci ha establert per a aquesta anualitat com a rellevants són els que giren al voltant de la capacitat d’aquests de ser viables econòmicament i de la seva capacitat de generar dinàmiques  productives locals positives. Pel que fa a la viabilitat, es valorarà aspectes com la trajectòria professional del sol·licitant, com també la proposta financera i de màrqueting;  en el cas de la dinamització d’entorn, es valoraran aspectes com al creació o consolidació de llocs de treball, l’ús de recursos locals o de noves tecnologies.

En tots dos casos, el treball de l’equip tècnic del Consorci es dirigirà a validar la informació que s’aporti.

La presentació de la sol·licitud és farà exclusivament de forma telemàtica amb signatura electrònica vàlida, mitjançant la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya. Això permetrà realitzar-ho sense límit d’horari ni de dia setmanal concret, amb data d’inici del 25 d’octubre i de finalització del 30 de novembre inclòs.

L’equip tècnic del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb la seva presència per tot el territori, s’ofereix per resoldre qualsevol dubte o qüestió en relació a la sol·licitud i la tramitació corresponent. Trobareu tota la informació i on trobar els seus serveis a la www.leaderdelcamp.cat

, , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades