PENSAR I REPENSAR ELS PROJECTES DE COOPERACIÓ EN CLAU 2023 – 2027.

abril 7, 2022 leaderdelcamp

Els Grups d’Acció Local de Catalunya s’han trobat aquest dimarts i dimecres a la localitat osonenca de Tavertet per parlar dels respectius projectes de cooperació. Les diferents reunions han servit per avaluar l’execució d’aquests projectes durant l’any 2021, així com presentar l’estat de la seva evolució durant aquest 2022.

Per part del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, els resultats d’execució del projecte Start Up Rural 2021 van ser superiors al 97% de la seva dotació pressupostaria resolta segons la convocatòria de l’any anterior. Les accions més destacades van ser el Xec Inniciat, amb 5 emprenedors beneficiats de tot l’espectre rural català, la formació amb Eines Digitals Postcovid19, on hi van participar 34 emprenedors LEADER, i la creació d’un espai virtual propi del projecte a la mateixa web del Consorci.

Durant aquesta anualitat, el projecte s’ha proposat aprofundir amb el treball que les diagnosis indiquen d’una necessitat de millora constant en l’àmbit de la digitalització dels emprenedors i emprenedores LEADER. En aquesta intenció, tant la formació especialitzada com el Xec s’han definit amb aquests continguts, i es troben en execució. Concretament, la formació EINES DIGITALS PER MILLORAR LA PRODUCTIVITAT es troba en termini d’inscripcions.

Moment de presentació dels resultats del projecte Start Up Rural 

Per part dels altres projectes, es van assenyalar les activitats que estan realitzant i la necessitat d’una major reflexió de grup per vincular amb mes eficiència l’àmbit de la cooperació amb les noves estratègies que s’elaboraran durant aquest any per encarar el període del Programa de Desenvolupament Rural 2023 – 2027.

Presentació dels projectes Odisseu i Cowocat rural pels seus coordinadors

Finalment, els responsables dels Serveis de Programació i Dinamització Rural van realitzar la reunió mensual de coordinació amb els gerents dels Grups d’Acció Local. Aquí, es va incidir amb la rellevància d’aquest any pel que fa a l’elaboració de les estratègies de cada grup, les quals han de ser sensibles a temes com el despoblament, el canvi climàtic, la digitalització o la valorització de les produccions endògenes.

Reunió de gerents i dels Serveis

 

 

, , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades