DOS ESPAIS DE COWORKING INCLOSOS DINS DE LA ZONA LEADER DEL CONSORCI, PARTICIPANTS AL PRIMER COWORKFEST

setembre 6, 2022
setembre 6, 2022 leaderdelcamp

La setmana del 19 al 25 de setembre, 20 espais de coworking ubicats en territoris rurals de Catalunya, acolliran simultàniament diverses activitats a fi de fomentar la seva visibilització i  coneixement de la societat. D’aquests, dos es troben situats a poblacions on el Consorci hi aplica el programa LEADER, com són el Coworking de Baseactiva, a Santa Coloma de Queralt i l’Espai la Magrana, a Valls. Tots dos, a més, també han estat un projectes que han rebut el suport LEADER en la seva creació.

El coworking esdevé un fenomen creixent de dinamització social i econòmica, també en entorns rurals. Així, tot i que, segons l’ONU, dues terceres parts de la població viurà en entorns urbans al 2030, la COVID-19 ha fet que molts urbanites surtin de les ciutats amb la finalitat d’aprofitar els avantatges del teletreball i les oportunitats d’emprenedoria als pobles.

El coworking rural s’ha convertit en l’opció ideal per aquests nous pobladors que necessiten un lloc on innovar i treballar. Aquests espais provoquen una activació econòmica del territori i ajuden a fixar-hi la població activa.

Actualment a Catalunya hi ha prop de 40 coworkings en zones rurals que formen part de la xarxa Cowocat_Rural, que aglutinen al voltant de 350 llocs de treball. Un fenomen a l’alça; i és que les empreses comencen a entendre que no tot és competir, sinó que també es tracta de col·laborar i compartir. I això és el que proporcionen els coworkings: un intercanvi constant d’idees i projectes entre professionals i empreses.

I per donar visibilitat i donar a conèixer el moviment coworking de la Catalunya rural, i sobretot els espais que formen la xarxa Cowocat_Rural, neix el COWORKFEST, un festival on els escenaris seran els coworkings. Durant una setmana, del 19 al 25 de setembre, 20 espais de tota la Catalunya rural programaran, simultàniament, actes i esdeveniments oberts al públic en general. Més de 50 activitats que inclouen ponències, xerrades, tallers, actes lúdics, jornades de portes obertes, networking… vinculades al coworking i a la dinamització de la comunitat emprenedora, configurant un programa nodrit i atractiu d’activitats. Aquest és el 1r. Festival de coworking que s’organitza a Catalunya, i podríem dir que també és un dels primers festivals de coworking de tot el món, amb aquest format.

 

El Coworkfest vol també mostrar els espais de coworking com a espais dinàmics, vertebradors de comunitats i acollidors de persones; generar un esdeveniment capaç de posar els espais i el moviment coworking rural en el focus mediàtic a nivell català, obrir-los a la ciutadania i a potencials nous usuaris, difonent el concepte coworking i fer-ho col·laborativament, multiplicant i amplificant la capacitat de projecció individual de cada espai. Tota la informació relacionada amb el Coworkfest (espais participants, programa d’activitats, entre d’altres) es pot consultar a: www.cowocatrural.cat

El proper dijous 22 de setembre Baseactiva, al carrer Anselm Clavé 7 de Santa Coloma de Queralt, a les 11 hores, faran una jornada de portes obertes i guía per totes les seves instal·lacions, mostrant d’aquesta manera els seus espais de coworkings i el viver de cerveses artesanes. Posteriorment, es realitzarà una cata de cerveses artesanes.

Inauguració del viver de cervesers artesans, a Baseactiva

 

Més informació sobre Cowocat_Rural

Cowocat_Rural és un projecte liderat pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (Ribera d’Ebre – Terra Alta) en el qual hi participen 10 grups d’acció local de Catalunya. Té com a objectiu potenciar l’atracció i retenció de talent i la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i difondre els valors del coworking i del teletreball en els territoris que participen en el projecte. És un projecte de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya, cofinançat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades