juliol 1, 2020 LeaderDelCamp

Durant els darrer dies, l’equip tècnic del Consorci ha participat en dos jornades organitzades en el marc del Pla de Formació a Distància del Ministerio de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación.

La primera jornada va estar orientada als recursos que des del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo posen a disposició dels emprenedors amb una activitat de tipus industrial per obtenir tant liquiditat com suport amb formació i assessorament. En aquest sentit, Jordi Llinares, subdirector general de digitalització de la indústria i entorns col·laboratius va presentar l’eina HADA, una plataforma digital que permet l’avaluació d’un projecte per saber en quin grau es troba suficientment digitalitzada, ficant-la en comparació amb altres empreses del seu perfil. Per la seva banda, Miguel Sánchez Galindo, director d’innovació, emprenedors i pimes, de l’Escuela de Organización Industrial va exposar les seves línies formatives en la seva modalitat presencial, online o amb la barreja de totes dues. Les seves línies de treball es desenvolupen mitjançant els Fons Social Europeu.

La segona jornada es va orientar més a la figura de l’emprenedor i a projectes que en donen suport. En aquest sentit, va destacar la presentació del projecte Start Up Village (STV), amb àmbits de treball com la creació d’ecosistemes d’innovació i emprenedoria, amb un important paper del desenvolupament d’una connectivitat eficient. En aquesta línia, aquest desenvolupament es fa mitjançant la plataforma Guifi.net, d’origen català, que ha impulsat l’extensi de la fibra òptica a la comarca de la Garrotxa (Xafogar). Una altra proposta interessant va ser la presentació de Ruraltivity, una plataforma d’emprenedoria rural orientada a les dones, amb una feina basada en el foment de l’emprenedoria social, l’emprenedoria verda i l’economia circular.

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp va exposar durant totes dues jornades la realitat emprenedora del territori Leader Tarragoní i la seva receptibilitat cap a qualsevol tipus d’ajut que fomenti la seva competitivitat i evolució.

,

Deixa un comentari

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades